ORECCHIETTE CU ANGHINARE

de Panacris in Paste, 25 Oct 2015 | 3731 vizualizari

 

Orecchiette-le mi-au fost dăruite în urmă cu câteva luni bunneeee, direct de la Bari, Italia. Când le-am primit, mesajul a fost: aștept om rețetă faină cu pastele astea, ce-s specifice zonei ;) Între timp, am primit și ulei Affiorato de la Galantino, adică cel mai bun ulei de măsline, de la prima presă, tot din Bari ;) Așa că m-am pus la treabă ;) Sper că m-am conformat ;)
No, tot am încercat să probez anghinarea, nu prea mi-a reușit, de data asta am folosit conservată, mi-a plăcut. Așa că vă aduc o rețetă faină de paste cu legume interesante, pentru zilele de post ;)

 

INGREDIENTE

  • Paste Orecchiette de la Bari, Italia, cca. 250 g,
  • Inimă de anghinare conservată în ulei 1 borcan,
  • Ceapă galbenă 1 bucată,
  • Ulei de măsline Affiorato de la Galatino, Bari Italia, 2 linguri
  • Ardei gras 1 bucată,
  • Roșii cubulețe de la SunFood 1 conservă,
  • Sare iodată,
  • Piper proaspăt măcinat,
  • Frunze de salvie,
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA ORECCHIETTE CU ANGHINARE:

Pastele orecchiette colorate se pun la fiert în apă clocotită cu puțină sare, cca. 15 minute la foc mediu, semi acoperit. Între timp se pun la călit ceapa, ardeiul și inima de anghinare, în puțin ulei de măsline , se asezonează de sare și piper, cca. 10 minute la foc mediu, neacoperit.  Spre final se adaugă cubulețele de roșii și se mai lasă la gătit cca. 10 minute, până se împletesc armonios toate gusturile ;) Pastele se așează pe o farfurie, apoi se adaugă amestecul de legume ;) Se presară parmesan ( am sărit etapa asta!) și se asezonează cu frunze de salvie ;) Simplu, chiar bun pentru zilele de post, fără parmezan ;) Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "ORECCHIETTE CU ANGHINARE" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

miki_a 1

26.10.2015, 13:13

Ce prezentare frumoasa!!!!

Panacris 1

26.10.2015, 18:40

Mulțumesc pentru aprecieri dragi Bucătărași!

mirela0911 1

27.10.2015, 12:59

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Fusilli cu ton si cherry